Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας

Ελληνικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας

info@institouto-zootherapeias.gr

Μέλος του
Institut Français de Zoothérapie

info@institutfrancaisdezootherapie.com

ΕΙΖ, Επαγγελματίες στην υπηρεσία της υγείας/εκπαίδευσης με τη ζωοθεραπεία/διαμεσολάβηση ζώου

Αφιέρωμα στη Ζωοθεραπεία στη “Ζεστή Αγκαλιά” στην εκπομπή Πλάνα με Ουρά

Εκ μέρους του ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε.

“Αφορμή για αυτό το σημείωμα αποτελεί η εξαιρετική τηλεοπτική εκπομπή «Πλάνα με ουρά» που προβλήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου στην ΕΡΤ 2, και την οποία μπορεί να βρει κάθε ενδιαφερόμενος στο ertflix:

https://www.ertflix.gr/vod/vod.190099-plana-me-oura-30

Η εκπομπή παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην ζωοθεραπεία, όπως πραγματοποιείται στη «Ζεστή Αγκαλιά». Τόσο η Ζεστή Αγκαλιά όσο και η στήριξη της ζωοθεραπείας έχουν στενές σχέσεις με τον ΣΥΜΕΠΕ.
Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την έναρξη του προγράμματος πρώιμης παρέμβασης «Ζεστή Αγκαλιά», που υλοποιείται χάρη στην πρωτοβουλία του ιστορικού φιλανθρωπικού σωματείου Μέριμνα Παιδιού στη Θεσσαλονίκη και στεγάζεται στο κτίριο του Παιδικού Σταθμού της Μέριμνας στην οδό Εθνικής Αμύνης στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε και λειτουργεί ως σήμερα με την επιστημονική εποπτεία του Γρηγόρη Αμπατζόγλου και τον οργανωτικό και κλινικό συντονισμό της Χριστίνας Χατζηδημητρίου. Στελεχώνεται τα τελευταία χρόνια από την Ευγενία Καραζιώτη και την Πηνελόπη Καραγιάννη, μέλη του ΣΥΜΕΠΕ.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ζωοθεραπείας οργανώθηκε στην Ελλάδα από την κλινική ψυχολόγο Νέλλη Γεωργούδη, με πολύ μεράκι και φροντίδα, και το υποδέχθηκε στο ξεκίνημά του ο ΣΥΜΕΠΕ, πλαισιώνοντας το με δύο ημερίδες στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα βρίσκει πλέον τον δικό του δρόμο, διατηρώντας στενές σχέσεις με τον ΣΥΜΕΠΕ.”

Επιστημονικός Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου
Πρόεδρος: Γρήγορης Αμπατζόγλου